Uvp deelnemers

From SBN uvponline documentatie
Revision as of 15:24, 22 July 2016 by GerkoWeening (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

Op dit tabblad is het mogelijk om deelnemers op te voeren, te wijzigen of te verwijderen.

Overzicht

Op het tabblad deelnemers zijn alle deelnemers in een lijst te zien. Door op een kolomheader te klikken kan gesorteerd worden op de desbetreffende kolom. Wil je bijvoorbeeld op achternaam sorteren dan klik je op de kolomheader achternaam. Door nog een keer te klikken wordt er aflopend gesorteerd. Zo kun je op iedere kolom in het overzicht sorteren.


Voeg toe

Er kan op verschillende manieren deelnemers worden toegevoegd aan de run:

  • Handmatig
  • Handmatig inschrijven.
  • Door de deelnemer op te zoeken in SBN ledenlijst.
  • Door de deelnemer op te zoeken in een oude deelnemerslijst.
  • Geautomatiseerd

Enkel de handmatige werkwijze wordt hier beschreven.

Handmatig

Een deelnemer kan handmatig worden opgevoerd door op de Voegtoe knop te klikken. Er verschijnt een invoerdialoog.


Delete

Een of meerdere deelnemers kunnen worden verwijderd. Selecteer een deelnemer door op de betreffende regel in het overzicht te klikken. Je kunt meerdere deelnemers selecteren door Ctrl ingedrukt te houden en de betreffende regels te selecteren. Als je een aaneengesloten reeks deelnemers wilt verwijderen selecteer de eerste deelnemer, houdt dan Shift ingedrukt en selecteer de laatste deelnemer. Druk vervolgens op de knop Delete. Je krijgt per deelnemer een bevestiging of je het zeker weet deze deelnemer te verwijderen.

Wijzig

Je kunt de eigenschappen van een deelnemers ook wijzigen. Selecteer een deelnemer door op de betreffende regel in het overzicht te klikken. Als je meerdere regels geselecteerd hebt gebeurt er niets. Druk vervolgs op de Wijzig knop. Het Wijzig dialoog uvp_deelnemer verschijnt.

Print

De deelnemerslijst kan geprint worden door op de print knop te drukken. Er wordt een pdf bestand aangemaakt en deze wordt getoond op het scherm. Er kan gekozen worden om het pdf bestand op te slaan of te printen. De deelnemerslijst wordt gesorteerd op startnummer.

Print startlijst

Een startlijst kan geprint worden door op de Print startlijst knop te drukken. Er wordt een pdf bestand aangemaakt en deze wordt getoond op het scherm. Er kan gekozen worden om het bestand op te slaan of te printen. Per startgroep worden de deelnemers getoond op volgorde van startnummer. Deze lijst is handig voor de 'speaker' of als presentielijst bij de shirtafhaal en/of het startvak.

Zoekfilter

Er kan gezocht worden op achternaam. De zoekmethode is een zogenaamde “incremental search”. Dat wil zeggen dat bij iedere toetsaanslag een zoekactie wordt uitgevoerd. Zoek je bijvoorbeeld op alle deelnemers met de letter B inde achternaam, dan type je in het zoekveld de letter B in. Op dat moment worden alle deelnemers getoond met de letter B in de achternaam.

Daginschrijving

Toekennen

Invoegen

Omwisselen

Uitschrijven