Betalingsoptie-Overboeken

From SBN uvponline documentatie
Jump to navigation Jump to search

Inleiding

Deze betalingsoptie (via een overboeking door de deelnemer zelf) is voor een wedstrijdorganisatie de meest bewerkelijke optie omdat zelf via de gemaakte overboekingen de betalingsstatus van deelnemers moet worden bijgehouden.

Als het enigszins mogelijk is gebruik dan de betalingsmethoden via een SEPA contract of maak gebruik van de Doorbetalers service!

Disclaimer

De betalingsoptie via een overboeking kan enkel door een uvp/SBN-Admin worden geactiveerd! Dit is namelijk een speciale functie waarbij GEEN bankgegevens van de deelnemers wordt verzameld. Halverwege wisselen naar SEPA of Doorbetalers is dus ook geen optie!

Wanneer toch bankgegevens verzameld moeten worden gebruik dan de standaard SEPA functie en vermeld met een opmerking op het formulier dat betaling via een overboeking loopt. Maak dit dan helder hoe dat moet in de tekst van de bevestigingsemail!

Configuratie in uvpB

De overboekfunctionaliteit kan enkel door een ADMIN worden geactiveerd. Neem hiervoor tijdig contact op met inschrijving@survivalbond.nl of uvp4j@survivalbond.nl

Dat deze functie is geactiveerd is te zien aan de rode tekst "overboeken" in het overzicht na inloggen van de wedstrijdbeheerder op uvpB.

ClipCapIt-150822-225233.PNG


Bij het wijzigen van de wedstrijdgegevens wordt dit ook nog eens extra aangegeven met het oranje kader (zie hieronder). Een extra informatieveld daaronder moet worden gebruikt om de regels rondom de overboeking te regelen (zoals de vermelding van de wedstrijdorganisatie gegevens waaronder IBAN, bank, BIC etc.. Maar ook wat een handige omschrijving van de overboeking moet zijn door de deelnemer zodat jullie later zelf de betaling kunnen koppelen aan een inschrijving (in uvp4j kunnen deelnemers ook HANDMATIG op BETAALD of OPENSTAAND worden gezet). Een voorbeeldtekst van de wedstrijd in Adegem is hieronder weergegeven. Er kan simpele HTML worden gebruikt om het stuk tekstueel op te maken. Simpel en kort is vaak het meest duidelijk!

ClipCapIt-150822-225730.PNG


De tekst bij "Te tonen OVERBOEK informatie" wordt ook zo letterlijk opgemaakt weergegeven op het inschrijvingsformulier en de bevestigingsemail (zie de twee kopjes over het inschrijfformulier en de email hieronder). Een voorbeeldtekst van de wedstrijd van Adegem zou bijvoorbeeld kunnen zijn:

ClipCapIt-150822-230312.PNG

Effect op inschrijfformulier

Op het inschrijfformulier van de deelnemer wordt duidelijk bij stap 2 aangegeven dat deze wedstrijd een andere betaalmethode gebruikt dan vele andere wedstrijden (via incasso). Onder het kopje "Overboekinformatie" komt voor de deelnemer duidelijk te staan wat de instructies zijn (later ook nog bij bevestiging en bij de bevestigingsemail).

ClipCapIt-150822-230836.PNG


Bij de bevestigingsstap wordt ook nogmaals aangegeven dat hier een actie voor de deelnemer ligt!

ClipCapIt-150822-231402.PNG

Bevestigingsemail

Voorbeeld bevestigingsemail waarop in het oranje kader nogmaals de betalingscondities worden weergegeven. Bij de GROENE PIJL een tekst door de software zelf. Bij de RODE PIJL de tekst opgegeven via het uvpB info veld! Deze tekst wordt dus AUTOMATISCH aan IEDERE inschrijvingsbevestigingsemail toegevoegd!

ClipCapIt-150822-222904.PNG