BulkInschrijfgeldTerugstorten

From SBN uvponline documentatie
Jump to navigation Jump to search

Werkwijze bulk inschrijfgeld terugstorten

1. In Mollie ervoor zorgen dat het saldo 0 euro is.

Dit doen we zodat de betalingen die we gaan aanmaken in een wachtrij komen voordat ze verwerkt worden en om inzicht te houden in het saldo. Ga naar Instellingen > Uitbetalingen en zet de Frequentie op 'Elke werkdag' en ‘Het minimale uitbetalingsbedrag’ op 5.00 eur.

2. Een export maken van alle deelnemers die terugbetaald moeten worden.

Dit is het bronbestand voor de bulk terugstortactie.

Mollie transacties betalingen.png
  • Ga naar Transacties > Betalingen.
  • Kies bij Periode: Anders en vul de periode in waarvan je de betalingen wilt terugstorten.
  • Kies bij Status: Betaald en Uitbetaald. Je hebt nu de gevallen waarbij de deelnemer de betaling succesvol heeft afgerond en de gevallen waarbij het geld al naar jouw zakelijke rekening is overgemaakt.
  • Klik op Export en op Download als csv.
  • Stuur deze CSV en eventueel het bedrag dat je in mindering wilt brengen (dus niet wilt terugstorten) naar de ICT commissie (automatisering.com@survivalrunbond.nl). Deze actie maakt geen onderscheid in leden en dagleden. Je kunt wel een export opvragen van de dagleden, dan zelf dit onderscheid maken en dan twee csv bestanden doorsturen.

Als de ICT-commissie zijn werk heeft gedaan staan alle terugstortingen in de wachtrij. Je kunt dit bijvoorbeeld zien bij Administratie > Huidig saldo. Omdat we hiervoor het saldo op 0 hebben gezet krijg je een waarschuwing te zien. Of ga naar Transacties > Betalingen en klik op een willekeurige uitbetaalde betaling. Je krijgt dan de details van de geselecteerde betaling te zien en onderin het scherm de Terugstortingen die in de wachtrij staan. Je moet nu je saldo (tegoed) weer bijwerken zodat de terugstortingen worden verwerkt (de volgende werkdag). Meer info hierover staat geschreven bij Mollie: https://help.mollie.com/hc/nl/articles/115002074973