Rationale

From SBN uvponline documentatie
Jump to navigation Jump to search

Inrichten en operationeel maken van de inschrijving kan na vaststelling van de wedstrijdagenda komende seizoen (bv vanaf ongeveer een jaar van te voren) waarbij de inschrijver een melding krijgt wanneer de inschrijving werkelijk start. De inschrijving sluit automatisch op de opgegeven datum. Tevens worden eventuele extra kosten voor laat inschrijven automatisch aangegeven zodra dit relevant is. Eventuele categorieën die het maximum aan inschrijvingen hebben bereikt gaan automatisch dicht. Daarvoor kan pas weer worden ingeschreven zodra de organisatie zelf het maximum aantal voor die categorie heeft opgehoogd. Het inschrijfformulier is op veel fronten vrij om aangepast te worden naar de styling van bv een bestaande website. Echter wordt aangeraden een zekere lay-out zoals die nu bestaat te laten bestaan. De minimale aanpassingen omvatten bv het plaatsen van een eigen banner aan de bovenzijde en eventueel de onderzijde (sponsors bv) van de pagina. Kleursetting kan via een cascading style sheet (css) worden geregeld door de webmaster van de organisatie zelf. De rest van het formulier en de functionaliteit is geheel dynamisch. Zodra dus gegevens via de backend worden aangepast door de organisatie dan is dit meteen zichtbaar/doorgevoerd voor het lopende inschrijfproces.

Het grote voordeel van de huidige benadering via deze inschrijvingsmodule ligt in inschrijfgemak voor de inschrijver en in de automatische koppeling met uvp4j voor betalingen en lopers registratie. De grootste problemen lagen veelal in niet leesbare formulieren, foutieve banknummers en bovenal foutieve SBN lidnummers. Aangezien de SBN lidnummers cruciaal zijn bij de verwerking in de tussenstanden is daar veel aandacht aan gegeven. Momenteel kan per wedstrijd worden ingeschreven, een latere uitbreiding omhelst oa het automatisch of gelijktijdig voor meerdere wedstrijden inschrijven.

UvponlineF

De UVP-frontend (hetgeen de inschrijver ziet) wordt benaderd via onderstaande adres waarbij het laatste getal het nummer is van de geregistreerde wedstrijd. In dit voorbeeld de Swiftercity run met nummer 4. In de SBN wedstrijdagenda wordt deze link ook opgenomen onder het groene bolletje ‘inschrijven voor de betreffende run’ zodra deze door de organisatie is ingericht. De wedstrijd-organisatie zelf kan deze link opnemen op de eigen website of deze zelfs via een ‘wrapper’ laten opnemen in een bestaand content management systeem. Voor security issues en een minder stabiel systeem raden we op het moment af de wrapper of iframe te gebruiken en het formulier via een nieuw venster te laten openen. De layout kan geheel conform de originele website gestyled worden om het verband te behouden. Let op de https en het groene slotje voor de url in de browser adresbalk!

https://www.uvponline.nl/uvponlineF/inschrijven/4

Het overzicht van de reeds ingeschrevenen kan via onderstaande link worden opgevraagd:

https://www.uvponline.nl/uvponlineF/inschrijven_overzicht/4